Hastalığın Adı | Koyun-Keçi Vebası | ||
Liste Düzenleme Tarihi | 28.02.2003 |
G.T.İ.P | MADDE ADI | ||
01.02 | Canlı sığırlar | ||
01.04 | Canlı koyun ve keçiler | ||
0106.19.90.90.11 | Deve | ||
0106.19.90.00.19 | Diğerleri (sadece geviş getiren memeliler) | ||
02.01 | Sığır eti (taze veya soğutulmuş) | ||
02.02 | Sığır eti (dondurulmuş) | ||
02.04 | Koyun ve keçi etleri (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş) | ||
02.06 | Sadece sığır, koyun, keçi cinsi hayvanların yenilen sakatatı (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş) | ||
0208.90.40.00.00 | Diğerleri (yalnız geviş getiren yaban av hayvanları eti ve yenilen sakatatı) | ||
0208.90.60.00.00 | Ren geyiği eti | ||
0208.90.95.00.19 | Diğerleri (yalnız geviş getiren yaban hayvanları eti ve yenilen sakatatı) | ||
02.10(2) | Et ve yenilen sakatat (tuzlanmış, salamura edilmiş, kurutulmuş veya tütsülenmiş), et veya sakatatın yenilen un ve ezmeleri (sadece geviş getiren hayvanlara ait olanlar) | ||
04.01(1) | Süt ve krema (konsantre edilmemiş, ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içermeyenler) | ||
04.02(1) | Süt ve krema (konsantre edilmiş veya ilave şeker yada diğer tatlandırıcı maddeleri içerenler) | ||
04.03(1) | Yayık altı süt, pıhtılaşmış süt ve krema, yoğurt, kefir ve diğer fermente edilmiş veya asitliği artırılmış süt ve krema (konsantre edilmiş veya şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmış olsun olmasın veya aroma ilave meyve, sert kabuklu meyve veya kakao içersin içermesin): | ||
04.04(1) | Peynir altı suyu (konsantre edilmiş olsun olmasın veya ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içersin içermesin); tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan tabii süt bileşenlerinden yapılan ürünler (ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içersin içermesin): | ||
04.05(1) | Sütten elde edilen tereyağı ve diğer katı ve sıvı yağlar; sürülerek yenilen süt ürünleri: | ||
04.06(1) | Peynir ve lor | ||
0504.00 | Tam veya parça halinde hayvan bağırsakları, mesaneleri ve mideleri (balıklara ait olanlar hariç) (taze, soğutulmuş, dondurulmuş, tuzlanmış, salamura edilmiş, kurutulmuş veya tütsülenmiş) (sadece geviş getiren hayvanlara ait olanlar) | ||
0506.90.00.00.00 | Diğerleri | ||
0507.90 | Sadece geviş getiren hayvanlara ait olanlar | ||
0510.00 | Sadece geviş getiren hayvanlara ait olanlar | ||
0511.10.00.00.00 | Sığır spermleri | ||
0511.99.10.00.00 | Sadece geviş getiren hayvanlara ait olanlar | ||
0511.99.90.90.11 | Hayvan kanı sıvı veya kurutulmuş | ||
0511.99.90.90.19 | Diğerleri (Sadece sığır, koyun-keçi cinsi hayvanların embriyoları, ovaları ve koyun-keçi cinsi hayvanların spermleri) | ||
1502.00 | Sığır, koyun veya keçi yağları (15.03 pozisyonundakiler hariç) | ||
1506.00 | Sadece geviş getiren hayvanlara ait olanlar | ||
1601.00(2) | Etten sakatattan veya kandan yapılmış sosisler ve benzeri ürünler; esası bu ürünler olan gıda müstahzarları (Sadece geviş getiren hayvanlara ait olanlar) | ||
16.02(2) | Hazırlanmış veya konserve edilmiş et, sakatat veya kan (Sadece geviş getiren hayvanlara ait olanlar) | ||
1603.00(2) | Etlerin hülasa ve suları (Sadece geviş getiren hayvanlara ait olanlar) | ||
2301.10.00.00.14 | Geviş getiren (ruminant) hayvanlardan elde edilenler | ||
3101.00.00.90.00 | Diğerleri (Sadece geviş getiren hayvanlara ait ham gübreler) | ||
41.01(3) | Sığırların (bufalo dahil) ve atların ham derileri (yaş veya tuzlanmış, kurutulmuş, kireçlenmiş, pikle edilmiş veya başka şekilde muhafaza edilmiş, fakat dabaklanmamış, parşömine edilmemiş veya daha ileri bir işleme tabi tutulmamış) kılları alınmış veya parçalara ayrılmış olsun olmasın): (atların derileri ile pikle yöntemiyle muhafaza edilen deriler hariç) | ||
4102.10(3) | Koyun ve kuzuların ham derileri yünü alınmamış (Pikle yöntemiyle muhafaza edilen deriler hariç) | ||
4102.29(3) | Diğerleri | ||
4103.10(3) | Keçi ve oğlakların ham derileri (4103.10.90.00.11, 4103.10.90.00.12 hariç) | ||
4103.90(3) | Diğer hayvanların yaş ve kuru derileri (sadece geviş getiren yaban hayvanlardan elde edilenler) (pikle yöntemiyle muhafaza edilenler hariç) | ||
43.01(3) | Ham postlar (Sadece geviş getiren hayvanlara ait olanlar) | ||
51.01(4) | Yün ve yapağı (karde edilmemiş veya taranmamış ) (5101.30 hariç) | ||
51.02(4) | İnce veya kaba hayvan kılları (Sadece geviş getiren hayvanlara ait olanlar) | ||
51.03(4) | Yün, ince veya kaba hayvan kıllarının döküntüleri (iplik döküntüleri dahil ) (ditme suretiyle elde edilenler hariç) (5103.10.90.00.11; 5103.10.90.00.19; 5103.10.90.00.21; 5103.20.99.00.11; 5103.20.99.00.19; 5103.20.99.00.23 hariç) | ||
5104.00(4) | Yün, ince veya kaba hayvan kıllarının ditme suretiyle elde edilen döküntüleri (Sadece geviş getiren hayvanlara ait olanlar) |
(1): UHT (UHT= 132 0C’ de en az 1 saniye) veya PH 7’ den az olan HTST ( basit yüksek ısı- kısa süreli pastörizasyon) veya PH 7 veya 7’ den yüksek olup ta çifte HTST işlemine tabii tutulan süt ve krema ve bu tür işlemlere tabi tutulan süt ve kremadan elde edilen süt ürünleri hariç (2): Sadece yasak listesi kapsamında bulunan hayvanlara ait ürünleri ihtiva eden ve;
(3):Deri ve postlar;
(4): Endüstriyel kullanım için yün ve hayvan kılları;
NOT: Yasak kapsamında bulunan (1), (2),
(3), veya (4) ile işaretlenmiş hayvansal ürünler ancak
(1), (2), (3), ve (4)te
belirtilen işlem veya işlemlerden bir veya bir kaçına tabi tutularak ve
uygulanan bu işlem veya işlemler (işlem açık olarak belirtilecek)
ile işlem sonrası Koyun keçi vebası hastalığı virüsünün bu ürünlere
bulaşmasına karşı gerekli tüm önlemlerin alındığının ihracatçı ülke
Veteriner Servislerince düzenlenecek Sağlık Sertifikalarında belirtilmesi
şartıyla ithal edilebilir. |